Obavještenje

Još od osnivanja „Parking servisa Herceg Novi“ d.o.o. Herceg Novi parking mjesta u centru grada su obilježena kao crvena zona. Crvena zona pretstavlja najprometnije lokacije u Opštini, lokacije u blizini banki, pošte kao i same zgrade Opštine, gdje je često svrha dolaska upravo administrativne prirode pojedinaca i iziskuje kraće zadržavanje radi obavljanja poslova u pomenutim ustanovama.
Prije više od 2 godine, upravo iz gore navedenih razloga u istu je čak uvedeno i vremensko ograničenje zadržavanja parkiranih vozila na maksimalno 2 sata, kako bi se probao riješiti još uvijek prisutan problem manjka slobodnih parking mjesta u tom dijelu grada za gore pomenute svrhe.
Praksa je pokazala da je ista problematika još uvijek prisutna, naročito u ljeti, u periodu turističke sezone, kada na postojeće korisnike usluga parking mjesta u strogom centru grada dodamo i turiste koji imaju želju da obiđu Herceg Novi.
Sagledavajući gore navedeno Društvo je donijelo odluku da iz dijela crvene zone izdvoji 30-ak parking mjesta i pretvori ih u VIP (ljubičastu) zonu, zonu bez vremenskog ograničenja ali sa blago povećanom cijenom satnog parkiranja u odnosu na crvenu zonu.
VIP (ljubičasta) zona se nalazi na sljedećim lokacijama:
– u Njegoševoj ulici, na potezu od Jasmila do Gradske kafane (parking mjesta od 427 do 439)
– u ulici Save Kovačevića, od Gradske kafane do Lovćen banke (parking mjesta 441 do 463)
Takođe, važno je napomenuti da VIP zona izuzeta od bilo kakvih tipova pretplatnih mjesečnih karti te je u istoj moguće samo platiti parkiranje po satu. Na ovaj način omogućiće se da parking mjesta u VIP zoni budu rasterećenija što će za cilj imati povećanu mogućnost pronalaska slobodnog parking mjesta u strogom centru grada.