NOVOSTI

Obavještenje

Obavještavamo penzionere i roditelje koji su aplicirali za poklon parking karte da iste mogu preuzeti od ponedjeljka 27.02.2023. godine u kancelarijama Društva.

Obavještenje

Obavještavamo građane da se prostor za otpremanje vozila premještenih specijalnim vozilom “Pauk” tj. Depo od sada nalazi u Sutorini (plac iza Feropleta).
https://goo.gl/maps/aJwNRptGze5ssURt7 

Obavještenje

„Parking servis Herceg Novi“ d.o.o. Herceg Novi je u Planu i programu rada Društva za 2023. godine posebnu pažnju posvetio penzionerima i roditeljima djece do navršene 1 godine.
Shodno tome sa zadovoljstvom obavještavamo da je opredjeljeno ukupno 100 poklon parking karti za penzinore od 100 časova parkiranja, kao i 100 poklon parking karti za roditelje djece starosti do 1 godine života od 100 časova parkiranja.
Korisnici koji ispunjavaju uslove, apliciraju za dobijanje poklon parking karti podnošenjem zahtjeva i dokumentacije u kancelarijama Društva počevši od 09.01.2023. godine pa do 10.02.2023. godine.
Više o Uslovima i potrebnoj dokumentaciji možete pročitati u Pravilniku koji se nalazi u  prilogu.

Pravilnik poklon parking karte

Zahtjev za poklon karte

Obavještenje

Obavještavamo građane da počev od 21.11.2022. godine „Parking servis Herceg Novi“ d.o.o. Herceg Novi na garaži Topla uvodi besplatan ulazak i izlazak za sva vozila i to od ponedeljka do petka u vremenskom intervalu od 7 do 8 časova ujutru.
Ovaj ustupak je uveden  kako bi olakšao potrebe roditelja koji u tom periodu vozilima dovode djecu u školu i vrtić koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Obavještenje

Od 01.10.2022. godine „Parking servis Herceg Novi“ d.o.o. Herceg Novi će primijenjivati zimski režim naplate i vršiti naplatu parkiranja na svim parking mjestima na opštim parkiralištima u gradu od ponedjeljka do subote, od 7 do 21 čas.
Iz režima naplate se ukida i omogućava besplatno parkiranje na sljedećim lokacijama:
– Ulica Sava Ilića, od Ribarske ulice do ulaza u institut „Dr Simo Milošević“ sa južne strane (parking mjesta od 1 do 58) i
– Ulica Partizanskih majki, kod Osnovne škole “Dašo Pavičić” (parking mjesta 1203-1235)
Kancelarije Društva će raditi od ponedjeljka do petka od 7 do 15 časova.
Kompletan Cjenovnik usluga se može pogledati na web stranici Društva http://parkinghn.me/cjenovnik/

Obavještenje

Još od osnivanja „Parking servisa Herceg Novi“ d.o.o. Herceg Novi parking mjesta u centru grada su obilježena kao crvena zona. Crvena zona pretstavlja najprometnije lokacije u Opštini, lokacije u blizini banki, pošte kao i same zgrade Opštine, gdje je često svrha dolaska upravo administrativne prirode pojedinaca i iziskuje kraće zadržavanje radi obavljanja poslova u pomenutim ustanovama.
Prije više od 2 godine, upravo iz gore navedenih razloga u istu je čak uvedeno i vremensko ograničenje zadržavanja parkiranih vozila na maksimalno 2 sata, kako bi se probao riješiti još uvijek prisutan problem manjka slobodnih parking mjesta u tom dijelu grada za gore pomenute svrhe.
Praksa je pokazala da je ista problematika još uvijek prisutna, naročito u ljeti, u periodu turističke sezone, kada na postojeće korisnike usluga parking mjesta u strogom centru grada dodamo i turiste koji imaju želju da obiđu Herceg Novi.
Sagledavajući gore navedeno Društvo je donijelo odluku da iz dijela crvene zone izdvoji 30-ak parking mjesta i pretvori ih u VIP (ljubičastu) zonu, zonu bez vremenskog ograničenja ali sa blago povećanom cijenom satnog parkiranja u odnosu na crvenu zonu.
VIP (ljubičasta) zona se nalazi na sljedećim lokacijama:
– u Njegoševoj ulici, na potezu od Jasmila do Gradske kafane (parking mjesta od 427 do 439)
– u ulici Save Kovačevića, od Gradske kafane do Lovćen banke (parking mjesta 441 do 463)
Takođe, važno je napomenuti da VIP zona izuzeta od bilo kakvih tipova pretplatnih mjesečnih karti te je u istoj moguće samo platiti parkiranje po satu. Na ovaj način omogućiće se da parking mjesta u VIP zoni budu rasterećenija što će za cilj imati povećanu mogućnost pronalaska slobodnog parking mjesta u strogom centru grada.

Obavještenje

Obavještavamo korisnike usluga da u subotu 02.07.2022. godine kancelarije Društva neće raditi sa strankama zbog prelaska u nove kancelarije.

Obavještenje

„Parking servis Herceg Novi“ d.o.o. Herceg Novi obavještava građane i korisnike usluga parkiranja da počev od 23.06.2022. godine od 7 časova posebno parkiralište – garaža Topla počinje sa radom i naplatom parkiranja.

Na garaži, koja se nalazi na platoima ispod semafora na Toploj, je postavljen Smart parking sistem, potpuno automatizovan i centralizovan sistem sa samonaplatnom stanicom za plaćanje usluga i magnetnim karticama za pretplatnike. Način plaćanja je vidno istaknut u garaži i vrši se na samonaplatnoj stanici prije izlaska vozila iz parkirališta.

Lica koja ispunjavaju zahtjeve i žele da budu korisnici mjesečnih pretplatnih parking karti mogu se javiti u kancelarije Društva kako bi ostvarili pretplatu od sutra, 23.06.2022. godine nakon 11 časova.

Cjenovnik usluga za ljetnji, režim naplate se može pogledati na web stranici Društva http://parkinghn.me/cjenovnik/

Obavještenje

Od 01.06.2022. godine „Parking servis Herceg Novi“ d.o.o. Herceg Novi će primijenjivati ljetnji režim naplate i vršiti naplatu parkiranja na svim parking mjestima na opštim parkiralištima u gradu od ponedjeljka do subote, od 7 do 24 časa.

Novina je da će u crvenoj zoni doći do izmjene ograničenja vremena maksimalnog zadržavanja na način da će:

– od 7 do 14 časova – vremensko ograničenje biti 120 minuta maksimalnog zadržavanja,

– nakon 14 časova bez vremenskog ograničenja.

Što se tiče cijena satnih parkiranja na opštim parkiralištima obavještavamo da je došlo do korekcija cijena u pojedinim zonama, u odnosu na isti period prošle godine, i to: sat parkiranja u crvenoj zoni je sa 0,80€ korigovan na 1,00€, u žutoj zoni sa 0,60€ na 0,70€, a dnevna karta u žutoj zoni je korigovana sa 5,00€ na 6,00€. Cijene parkiranja u plavoj zoni su ostale nepromjenjene.

Napominjemo da se cijene pretplatnih karti za stanare u svim zonama na opštim parkiralištima nisu mijenjale.

U režim naplate se ponovno uvode sljedeće lokacije:

– Ulica Sava Ilića, od Ribarske ulice do ulaza u institut „Dr Simo Milošević“ sa južne strane (parking mjesta od 1 do 59) i

– Ulica Partizanskih majki, kod Osnovne škole “Dašo Pavičić” (parking mjesta 1200-1235).

Kompletan Cjenovnik usluga za pomenuti, ljetnji, režim naplate se može pogledati na web stranici Društva http://parkinghn.me/cjenovnik/

Obavještenje

Udruženje parkirališta Crne Gore, profesionalno udruženje preduzeća iz oblasti parkiranja, prošle nedjelje u Budvi, održalo je sastanak. Sastanku su prisustvovali članovi udruženja – predstavnici parking preduzeća iz Ulcinja, Budve, Tivta, Herceg Novog, Nikšića, Pljevalja, BijelogPolja, Berana i Podgorice. U okviru tematskih sesija, sastanku udruženja su prisustvovali i predstavnici Ministartsva pravde, predstavnici telekom operatera iz Crne Gore kao i predstavnici firmi koji se bave naplatom potraživanja. Na sastanku su razmatrani i usvojeni Izvješataj o radu kao i bilansi udruženja.

Sa predstavnicima Ministartva pravde razmatrane su teme koje se tiču mogućnosti naplate potraživanja koje su aktuelne kod svih društava iz udruženja kao i mogućnosti pristupa REKIP bazi podataka, što bi značajno olakšalo rad ovih preduzeća. Dobijena su uvjeravanja da će Ministarstvo pružiti podršku društvima kod pristupa bazama podataka koje su bitne za rad i unaprijeđenje situacije u stacionarnom saobraćaju.

Sa predstavnicima telekom operatora diskutovano je o uslovima međusobne saradnje kada su u pitanju aktuelne usluge kao i o mogućnostima generisanja novih usluga i pojednostavljena naplate usluga krajnjim korisnicima.

Zajednički je konstatovano da su preduzeća iz ove oblasti u prethodnom periodu napravila veliki iskorak u tehničko – tehnološkom napretku, uvođenjem novih usluga i servisa koji olakšavaju korišćenje i naplatu parkiranja.

Zaključeno je da postojeća regulativa u oblasti saobraćaja u mirovanju u Crnoj Gori dosta zastarjela, da ne prati savremena pravna i tehničko-tehnološka rješenja što uzrokuje brojne probleme preduzećima koja se bave ovom djelatnošću kao i samim korisnicima usluga parkiranja. Takođe, status ovih preduzeća kao provajdera komunalne usluge parkiranja u odnosu na druge provajdere komunalnih  usluga, nije odgovarajući te će u narednom periodu fokus udruženja biti na tome da se taj status popravi i dovede u ravan sa drugim komunalnim djelatnostima, prepoznatim kroz Zakon o komunalnum djelatnostima, što će u jedno omogućiti brži razvoj i implementaciju savremenih tehničko – tehnoloških rješenja.